maandag, november 13, 2006

GroenLinks en Toyota PriusIn deze tijd van verkiezingen ga ik ook een beetje campagne voeren:
Ik rij al een tijdje Toyota Prius en ben heel tevreden mee. Nu was ik al van plan op GroenLinks te stemmen, maar sinds het bericht dat GroenLinks auto's zoals Prius nog goedkoper wil maken en brandstof slurpende tractors - alle respect voor de boeren, want die tractors bedoel ik niet - duurder, ga ik helemaal zeker op deze partij stemmen.
Zie het bericht op GroenLinks website

3 opmerkingen:

 1. Hi Victor,
  Ik kwam je blog tegen en schrok van je keuze. Leuk idee om zuinige auto's goedkoper te maken, maar hopelijk heb je (als eigen huis bezitter) ook verder gekeken naar de belachelijke maatregelen die ze voorstellen mbt hypotheekrenteaftrek!

  Zie:
  http://www.overgeld.nl/rubriek/hypotheken/article839785.ece

  Dan ga je straks 50 euro minder bijtelling voor je (zuinige) leaseauto betalen, maar ga je zo'n 300 euro meer rente voor je hypotheek per maand betalen! Wat schiet je daar mee op? Wat denk je wat met de huizenprijzen gaat gebeuren. Zit je straks met een gigantische hypotheek en een huis waar je misschien 3/4 van de koopprijs voor terug krijgt...

  Gelukkig heb je nog een dag om na te denken, gebruik deze ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Christian,

  Dank je voor de comment op mijn blog.
  Als je de kosten bekijkt, dan heb je helemaal gelijk. Ik heb inderdaad een eigen huis, maar vind ik nog steeds dat er iets aan de hyphotheekrenteaftrek gedaan moet worden. Het is hoe dan ook geen goed systeem. Ze gaan het heus niet op één of andere dag ineens doen, maar waarschijnlijk geleidelijk (heb me hier niet zo in verdiept).

  Uiteindelijk gaat het eigenlijk niet meer alleen om geld. Als GroenLinks in de kabinet zou komen te zitten, kost mij dat waarschijnlijk geld en toch ga ik erop stemmen....
  Je hebt (te) weinig geld, veel geld, minder geld, meer geld,...maar ten opzichte van wat? En waarom maken we die vergelijking?
  Je kunt wel zeggen of je wel of niet goed bezig bent en je hoeft het nergens mee te vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Vik,
  Snelle reactie :-)

  Ik snap je keuze. Toegegeven ben ik er ook nog niet uit, alleen wil ik dat we niet helemaal wegzakken in een belastingstaat.

  Je hebt meer of minder geld te besteden ten opzichte van de keuzes die de fijne mensen in Den Haag voor ons maken. Het laatste wat ik zou willen is dat de koopkracht nog verder afneemt.
  Je hebt wel gelijk als je zegt dat niet alles om geld draait, maar het is gewoon zot als je bekijkt hoeveel belasting je hier in dit land betaald: Bijna de helft wordt van je bruto loon ingehouden. Vervolgens is 19% van alles wat je koopt belasting, je bijtelling gaat er nog af, ziektekosten etc etc. Wat hou je netto over te besteden? Op deze manier kan je wel partijen vergelijken en hun keuzes kunnen langetermijn gevolgen hebben.
  Daar is afschaffing van de HRA maar een voorbeeld van, en dat weten ze in Zweden maar al te goed:
  http://www.hypohome.nl/hypotheek-nieuws/hypotheekrenteaftrek.htm

  Schaf het af (of beperk het) voor de aller rijksten. Maar genoeg daarover ;-)
  Naast het koopkracht aspect zijn er uiteraard nog veel meer punten belangrijk in een partijprogramma. Milieu is daar ook een belangrijk onderdeel van, alleen heeft GL daar vreemd genoeg weinig punten over dit keer in hun programma. Anders was de keuze voor mij wel makkelijker geweest.

  Tsja, goed bezig zijn...ik hoop dat ik dat ik dat doe door woensdag een weloverwogen keuze te maken. Ik ben er nog steeds niet uit...
  Suc6 woensdag iig!

  BeantwoordenVerwijderen