maandag, december 14, 2009

Barack Obama

President Barack Obama is iemand met een enorme charisma en hij geeft hele bijzondere toespraken. Een van deze is zijn toespraak bij het ontvangen van Nobel prijs voor vrede: http://nobelprize.org/mediaplayer/index.php?id=1221&view=5
In deze toespraak geeft Obama zijn visie op de vrede, huidige wereld en aard van de mens. De wijze waarop hij deze combineert is heel bijzonder. Het is erg jammer dat alle mediaaandacht gaat naar controversie bij toekenning en helemaal niet aan de essentie van zijn toespraak. Zijn woorden lijken nog niet te landen. Hij geeft echt een nieuwe visie op deze wereld. Een wereld waarin je ieder medemens hetzelfde wenst wat je zelf ook zou willen ontvangen. Dat deze boodschap van liefde gebracht door mensen zoals Martin Luther King, Gandhi, en ieder geloof enige echte garanties voor blijvende vrede geven.

Hoewel we allemaal terecht veel respect voor deze mensen hebben, is ieder van ons nog niet in staat hun als voorbeelden te zien en ons leven op dezelfde wijze te leiden. Het enige goeds wat een conflict of een oorlog kan brengen is een tijdelijke vrede als resultaat.

Zoals Mr. S.N. Goenka tijdens UN Peace Summit zei: "There cannot be peace in the world when people have anger and hatred in their hearts. Only with love and compassion in the heart is world peace attainable."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten